Mariannes lejlighed

Forum Fora Skimmelsvamphistorier Mariannes lejlighed

Dette emne indeholder 2 svar, har 1 stemme og blev senest opdateret af  Overført fra Foreningenaf Skimmelramte 6 år, 7 måneder siden.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #190

  Oprettet af marianne man, marts 24, 2008 11:09:39

  Hej 

  Som nyt medlem af foreningen vil jeg også her kort genfortælle vores historie med skimmelsvamp.

  Min datter og jeg var flyttet ind i en nyistandsat lejlighed, troede vi, det skulle dog vis sig at vi blev meget syge efter kort tid i lejligheden.

  Svimmelhed, kløe på huden åndedrætsbesvær, snue, det var maj måned, så jeg undrede mig noget og blev klar over at noget var helt galt da min datter fik lungebetændelse og vi også begyndte at få dirrea. jeg troede i første omgang at det var vandet der var forgiftet og tog kontakt til embedslægen og det var godt, for hun fortalte mig at de symptomer jeg beskrev for hende tydede på at vi var udsat for en forgiftning og at dette kunne skyldes
  skimmelsvampen, stachybokis. Hun sagde, at vi skulle flytte omgående og ikke tro på at lejligheden kunne sættes i stand.

  Jeg ville finde fejlen og fandt da også et indbygget skab med vodsom vækst på bagsiiden og en gipsvæg, som var brugt som isolering mod en ydervæg som konstant var våd p..g.a. et nedløbsrør, som i årevis havde været utæt.
  Ingen andre end embedslægen troede på de symptomer vi havde end ikke lungeklinikken i Århus kunne støtte os i at det var svampen der nu var årsag til at vi begge fik konstateret astma efter mindre en 2 måneders ophold i lejligheden.

  De lavede en prik-test som ikke viste udslag fordi de svampe vi nu er allergiske overfor jo ikke er med i sådan en test. Og nu 8 år efter kan man konstaterer at sådan er det fortsat, når der laves priktest. De viser intet.
  Når det drejer sig om skimmelsvamp-allergi fra ophold i opfugtet huse.

  Vi er så heldige at vi idag bor i en allergi-bolig, hvor der er tænkt godt over byggematerialer og at lede vandet væk fra byggeriet. Men dette byggeri er fortsat det eneste i landet, og det er for dårligt. Der spares som aldrig før når der opføres nyt byggeri.

  Hvis jeg selv kunne bestemme ville jeg bo i et hus af glas og metal, det skulle være så tæt som en plastikpose og der skulle være mekanisk ud og indluftning i tørt vejr .

  Når nu byggeforskningsinstituttet er så kyndige og virkelig dygtige eksperter i udvælge byggematerialer, hvorfor får de så ikke også kompetance til at rådgive vores tumpede politikere, den eneste politiker der ved noget om skimmel er vel Søren Pind, for han har prøvet turen selv.
  Mariannne

 • #191

  Oprettet af Majken tir, februar 15, 2011 16:25:57

  Ja,på en måde er det godt at høre at Søren Pind har prøvet det selv nu,siden sidst hvor han var byggeteknisk borgmester i København ,da mit barn og jeg samt andre familier flyttede ind i københavns kommune akutboliger til småbørns familier.og de var gennemsyrede af sundhedsskadelige skimmelsvampe,der har ødelagt vores helbred,og heller ikke Søren Pind ville tage ansvar.

  Vi skrev til ham.Han ville ikke lytte,anerkende,handle,tage ansvar.Håber at han bruger hans egne personlige erfaringer til fremadrettet at hjælpe os i de situationer.Og skaber bedre betingelser og hjælp til borgere i den slags situationer.

  Jeg har stor ros til Statensbyggeforsknings Institut for at hjælpe os dengang.Uden dem var det aldrig blevet testet og gjort noget. Og jeg fik nogle gode råd af en ung ingeniør,der faktisk handlede efter egen overbevisning.

  Tak til personer som ham,der faktisk har mod til at handle ansvarsfuldt og med egen integritet.Han respekterede heldigvis sig selv og sine erfaringer og viden.
  Hans råd som jeg har fuldt lige siden:Get out!Og kom ikke tilbage.

 • #192

  Hej Marianne.

  Hvor jeg dog kender det.

  Må jeg spørge hvor du bor? Jeg har forgæves spurgt efter allergi-venlige boliger fordi jeg er overfølsom for skimmel og muligvis alt muligt andet efter ophold i en lejlighed med skimmel. Kontakt mig på henny.larsen@gmail.com

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.